Kyosho Fantom EP-4WD Ext (2022) – 30637

 299,90

Uitverkocht

Beschrijving

Kyosho 30637 Fantom EP-4WD Ext. re-release uit 2022. Zelfs na bijna 40 jaar, nadat de Kyosho Fantom Ext. voor het eerst werd uitgebracht in 1985, maakt deze R/C raceauto nog steeds veel indruk!


In augustus 1983, slechts zes maanden na zijn debuut, blies deze nieuwe Kyosho-machine zijn gevestigde rivalen weg tijdens de 5e JMRCA 1/12 Electric Racing Car Japan Nationals. Deze race werd gehouden op een speciaal gebouwd circuit in de Nakayama Racecourse Chiba Prefecture. De Fantom EP 4WD herleeft zijn gloriedagen als het eerste door Kyosho gere-releasede racemodel op de weg. Deze aangepaste versie de Ext. werd in 1985 uitgebacht en heeft een flink aantal verbeteringen ten opzichte van de oorspronkelijke Fantom. Zo is de vering aangepast, is het chassis nog stijver gemaakt en is er gebruik gemaakt van nog lichtere materialen, zodat dit model slechts 880 gram weegt. Dit model is de 11e bouwkit uit de Kyosho Vintage Series! Dit schaal 1/12 on-road vintage model heeft een verscheidenheid aan design elementen welke hun oorsprong vonden in de jaren 80, zoals de 3-punts ophanging en 4-wiel onafhankelijke ophanging. Het 4WD ladder-kettingaandrijving en eenrichtingslagersysteem zorgen voor stabiel bochtenwerk en minimaal aandrijfverlies. De originele Fantom EP 4WD was een pionier op het gebied FRP-chassis. Dit re-release model uit 2022 herschept niet alleen het uiterlijk en het gevoel van het origineel, maar handhaaft ook de superieure snelheid en stabiliteit in bochten. Zoals bij alle Kyosho Vintage Series-modellen zijn veel onderdelen consistent met het oorspronkelijke ontwerp, maar zijn er aanzienlijke verbeteringen toegepast om de nieuwste en krachtiger elektromotoren van de huidige tijd aan te kunnen.


Ervaar high-performance rijden met het nostalgische avant-garde ontwerp en de functionele schoonheid van de Fantom EP 4WD. Net als het originele model wordt deze racewagen als bouwkit geleverd. Deze Kyosho Fantom is compatibel met de huidige accupack, motor- en afstandsbedieningssets. Bij dit model van Kyosho zijn de elektromotor en snelheidsregelaar, in tegenstelling tot bij de meeste modellen van Tamiya, niet inbegrepen. Type 540 formaat motoren zijn geschikt voor dit model. Wij raden de Tamiya RS540 Sport Tuned Motor (art. 53068) en de Tamiya TBLE-04SR snelheidsregelaar (art. 45070) aan. Let op! Kyosho heeft geen eigen verflijn meer. De Tamiya verfkleuren welke vermeld zijn als opties onder de prijs, zijn suggesties op basis van informatie van diverse fora.


Tip: Wil je alle verf, lijm en eventuele specifieke tuningsonderdelen gelijk meebestellen om deze auto helemaal af te maken? Vink dan de beschikbare opties aan.


Wil je ook een ontvanger, zender, stuurservo (maximale afmetingen: 35 x 15.1 x 29.5 cm; bijvoorbeeld de Power HD R6), snelheidsregelaar, motor (niet ingegrepen) accupack en lader er bij bestellen, zodat je er direct mee kunt rijden? Kijk dan hieronder bij Anderen bestelden ook. Daar vind je alle benodigde producten.


SPEELGOEDenMODELBOUW is een officiële Kyosho dealer. Dus ben je op zoek naar specifieke Kyosho sets / onderdelen, neem dan gerust contact met ons. Wij kunnen nagenoeg alles bestellen en breiden ons Kyosho assortiment continu uit op basis van klantvragen.

Extra informatie

Gewicht 1,80000000 kg
Introductiejaar

2022 (origineel in 1985)

Lengte (mm)

340

Breedte (mm)

172

Hoogte (mm)

83

Gewicht (g)

890

Schaal

1:12

Bouwpakket

ja

Motor

Tamiya type 540 (niet inbegrepen)

Aandrijving

4WD

Accupack/batterij(en)

accupack 7.2V (niet inbegrepen)

Reviews

Er zijn nog geen Reviews.

Wees de eerste om “Kyosho Fantom EP-4WD Ext (2022) – 30637” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens