Tamiya Fighting Buggy (2014) – 47304

 489,90

Uitverkocht

Beschrijving

Tamiya 47304 Fighting Buggy. Eén van de meest iconische RC modellen van de begin jaren van Tamiya was de Tamiya Super Champ welke geïntroduceerd werd in 1982. In 2014 bracht Tamiya deze Fighting Buggy als re-release van de Super Champ uit om zijn 35-jarig jubileum te vieren. Op enkele updates na zijn beide modellen identiek, waarschijnlijk is er voor een andere naam gekozen i.v.m. copyrights. Bij deze re-release versie werd het chassis nauwkeurig afgesteld met behoud van de originele kenmerken van het originele chassis zoals de unieke dubbele ophanging voor en de achterste torsiestaafvering, beiden uitgerust met oliegevulde schokdempers. In deze set zitten uitsluitend kogellagers, geen kunststof glijlagers.


De klassieke body van het origineel is duurzaam gereproduceerd uit ABS-hars met een aluminium dakpaneel met vleugel. De stickers bevatten veel van de logo’s van het originele model terwijl ook enkele nieuwe decals zijn toegevoegd. Deze buggy is uitgerust met een lichtgewicht en duurzame 2,5 mm dikke FRP-chassisplaat. De originele achterwielophanging met transversale demper en aparte oliereservetank doen ook bij deze re-release weer dienst. De voorwielophanging is van het type met dubbele gegoten draagarm. Voorste / achterste draagarmen zijn gegoten. Deze R/C bouwkit wordt geleverd in een nostalgische verpakking. Deze set is inclusief een standaard type 540 motor. Maar exclusief een snelheidsregelaar. Wij raden de Tamiya TEU-105BK of TBL-02S aan, zie hieronder bij Anderen bestelden ook.


Tip: Wil je alle verf, lijm en eventuele specifieke tuningsonderdelen gelijk meebestellen om deze auto helemaal af te maken? Vink dan de beschikbare opties aan. Wil je ook een zender, ontvanger, stuurservo, snelheidsregelaar, accupack, acculader er bij bestellen, zodat je er direct mee kunt rijden? Kijk dan hieronder bij Anderen bestelden ook. Daar vind je alle benodigde producten.


Let op! In deze Tamiya Fighting Buggy passen niet de reguliere 7.2V accupacks. Dit model reed destijds (1982) op een 6V batterij. Tamiya heeft ter vervanging een LF1100 6.6V Racing Pack M-Size (art. 55105) uitgebracht. Ook kan de Carson Accupack M-Size 7.4V gebruikt worden. Beide accupacks hebben wij in ons assortiment, zie hieronder bij Anderen bestelden ook.


Hulp nodig bij de aanschaf van een Tamiya R/C kit? Lees dan ons Tamiya aanschafadvies. Open hiervoor het tabblad Extra informatie (bovenaan deze tekst).

Extra informatie

Gewicht 1,8 kg
Introductiejaar

2014

Lengte (mm)

410

Breedte (mm)

230

Hoogte (mm)

160

Gewicht (g)

1730

Schaal

1:10

Bouwpakket

ja

Motor

Tamiya type 540 (inbegrepen)

Aandrijving

2WD (achter)

Accupack/batterij(en)

M-Size (niet inbegrepen)

Snelheidsregelaar

Tamiya TEU-105BK of TBLE-02S (niet inbegrepen)

Wielbasis (mm)

240

Reviews

Er zijn nog geen Reviews.

Wees de eerste om “Tamiya Fighting Buggy (2014) – 47304” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens