Baankeuze hulp Carrera

KEUZEHULP VOOR TYPE CARRERA RACEBAAN

Algemeen

Carrera heeft een uitgebreid assortiment racebanen voor elke leeftijd (vanaf ca. 4 jaar). Hieronder hebben wij de nodige informatie verzameld, zodat je een goede keuze kunt maken uit het Carrera aanbod.

Welk type past het beste bij mij?

We kunnen deze vraag natuurlijk niet zomaar voor jou beantwoorden. Belangrijk voor de juiste keuze zijn o.a. je budget, ruimte en leeftijd. Wat we wel kunnen doen is je voorzien van informatie op basis waarvan je zelf een keuze zou kunnen maken. Je kunt altijd contact opnemen met ons via onze contactgegevens op de site.

SPEELGOEDenMODELBOUW.com verkoopt de volgende Carrera racebaan types:

 • Carrera STRAX - Leuk voor de allerkleinsten. Stel zelf je parcours samen!
 • Carrera GO!!! - Beginnen met een racebaan vanaf 4 jaar. Diverse leuke thema's.
 • Carrera Evolution - Bijzonder grote banen met mooie auto's.
 • Carrera Digital 143 - Opstap in digitaal racen. Inhalen met maximaal  3 auto's tegelijk!
 • Carrera Digital 132 - Het ultieme digitale racen.  Inhalen met maximaal 6 auto's tegelijk!
 • Carrera Digital 124 - Grootste schaal in digitaal racen. Realistische slidings en driften!

Carrera STRAX

Strax zijn losse baanstukken die je aan elkaar kunt klikken waarbij je zelf een parcour kunt bedenken en maken. Elke keer weer anders. Laat dan, als het parcour gereed is, de bijgeleverde auto (start / profipakket) over het parcour heenrijden. De auto's kunnen een helling van wel 40% aan. Strax is er voor kinderen vanaf 4 jaar.

Strax is bovendien goed uit te breiden. Extra baanstukken, losse auto's en zelfs auto's met afstandbediening horen tot de mogelijkheden. Gegarandeerd urenlang speelplezier!

Carrera GO!!!

De Carrera GO!!! banen zijn de voordeligste in het Carrera programma en erg geschikt voor kinderen of racers die houden van spectaculaire loopings en kombochten. De GO!!! serie is voorzien van smallere baandelen en kleinere auto's in de schaal 1:43. Hierdoor is het gemakkelijk om een grote baan te maken met zeer speciale eigenschappen zoals de loopings en kombochten die het racen voor kinderen zo leuk maakt. Tevens zijn de controllers voorzien van een "Turbo" functie waardoor de auto's een enorme boost krijgen en gewoon vooruit schieten om iemand in te halen, zeer spectaculair!

Alle uitvoeringen zijn netjes verzorgd en worden geleverd in een mooie opbergdoos met 2 controllers, 2 auto's, voeding of transformator en baandelen met de benodigde accessoires. Losse auto's, baandelen en accessoires zijn allemaal afzonderlijk te koop dus uitbreiden is geen enkel probleem bij de Carrera GO!!! series.

Specificaties:

 • Ideaal opstapsysteem voor de jongere coureur.
 • Leeftijd vanaf 5 jaar.
 • Simpel in elkaar te zetten baandelen.
 • Mooi gedetailleerde auto's met dubbele slepers voor optimaal contact.
 • Alle sets geleverd met Turbo handregelaars met drukknop.
 • Schaal 1:43, speciaal voor de kleine coureur.
 • Alle GO!!! banen passen op elkaar en dus mooi uit te breiden.

Carrera Evolution

 

De Carrera Evolution is in de meest gangbare en populaire schaal 1:32 en de sets worden allemaal geleverd met grote banen. De Evolution series zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De kracht van Carrera zit hem in de geleverde startsets met langere en bredere banen voor dezelfde prijs als van de concurrent. De auto's die Carrera levert in de schaal 1:32 zijn de mooiste modellen uit de slotrace wereld en zijn voorzien van superieure details. Alle Evolution modellen worden standaard geleverd met een verplaatsbare magneet en een schakelaar waardoor je met de auto in tegenovergestelde richting van de baan kunt rijden. Zo blijft je baan leuk en raak je nooit uitgekeken. Je zal merken dat de baan veel moeilijker wordt wanneer je hem in tegenovergestelde richting rijdt! Geen enkel ander merk levert deze optie op zijn auto's.

De Evolution baandelen zijn extra breed uitgevoerd en voorzien van roestvrijstalen geleidestrips. Hierdoor is de baan zo goed als onderhoudsvrij. Het baanoppervlak is gemaakt van een sterke onbuigbare soort kunststof en voorzien van verende scharnier contacten, hierdoor zal de baan jaren meegaan en niet slijten. De Evolution banen zijn uit te breiden van twee tot acht sporen om een mega racebaan te creëren. Het oppervlak van de baan is iets gladder dan van bijvoorbeeld het merk Ninco. Ninco banen geven de meeste grip, maar ook de meeste bandenslijtage. De Carrera banen doen dit niet en hierdoor heb je zelfs de mogelijkheid om te driften wat tegenwoordig erg populair is.

Specificaties:

 • De populairste 1:32 schaal in de slotracewereld.
 • Auto's voorzien van speciale xenon verlichting.
 • Roestvrijstalen geleidestrips op de baan.
 • Stabiel bouwsysteem en verende contacten.
 • Karakteristieke Carrera drukknop regelaars.
 • Leeftijd vanaf 7 jaar.

Wat is digitaal racen?

Bij digitaal gaat er geen spanning over de leiding (kabels en baan) maar een code. Die code is voor één specifieke auto bedoeld en bevat codes als "stilstaan", "hard" en "harder". Natuurlijk gaat er niet het woordje "harder" van je regelaar naar de auto, maar wel een code met een soortgelijke betekenis. Iedere auto wordt van een eigen code voorzien, zodat elke auto alleen maar instructies accepteert van één bepaalde regelaar en dus maar van één bepaalde racer. Op de baan (beide sporen) staat een permanente spanning en afhankelijk van de ontvangen instructie "haalt" de auto meer of minder volt van de baan. Hierdoor is het theoretisch mogelijk om met een oneindig aantal verschillende auto op een baan te rijden.

Carrera heeft echter de keuze gemaakt om tot 6 auto's gelijktijdig te kunnen besturen. Daarnaast kunnen nog eens een aantal auto's geprogrammeerd worden die als extra tegenstander actief zijn. Door bijvoorbeeld automatisch een tweetal auto's iets langzamer rond te laten rijden wordt een extra uitdaging toegevoegd. Deze moet je dan namelijk steeds inhalen. Hierbij komen we op één van de talrijke mogelijkheden die digitaal met zich meebrengt.

We hebben al gezien dat de snelheid van de auto onafhankelijk van de baan is geworden. Door extra stuurcodes naar de auto te sturen zijn er meer mogelijkheden te creëren zoals het wisselen van baan. De regelaars binnen het Digital 132 systeem bevatten een extra knop. Als je deze knop ingedrukt houdt gaat de auto bij de eerstvolgende wissel naar het andere spoor. De regelaar stuur een code naar de auto. De auto stuurt een code naar de wissel. De wissel gaat naar de stand "afslaan" de auto gaat naar de andere baan en zet direct de wissel terug.

Digital 143


Digital 143 is de opstap naar het digitaal racen. De auto's zijn wat kleiner dan de Digital 132 versie (hetzelfde schaal als de GO!!! versie) en er kunnen maximaal 3 auto's op een baan. Net als bij de Digital 132 versie kan je wel echt inhalen (dus 2 of meer auto's op 1 deel van de baan) en genieten van het echte digitaal racen.
Er zijn mooie complete sets beschikbaar en natuurlijk ook veel losse onderdelen verkrijgbaar . Spanning en sensatie ten top bij deze opstap in digitaal racen!!

Specificaties:

 • 1 tot 3 rijders tegelijk op de baan.
 • Rij op dezelfde baan als je tegenstander en wissel daarna.
 • Digital 143 regelaars met knop om van baan te wisselen.
 • Leuke themagerichte sets verkrijgbaar (Mario Kart en Politie).
 • Banen zijn uit te breiden met GO!!! uitbreidingssets.
 • Helaas geen blackbox mogelijkheid (zie uitleg hiervoor bij Digital 132).

Digital 132

Carrera Digital 132 is het neusje van de zalm in Digitaal racen. Safety car mogelijkheid, pitstop lane optie en echt inhalen. Wat is er leuker dan met al je vrienden tegelijkertijd op de baan te kunnen en meteen in een direct duel uit te vechten wie het snelst is.

Bij digitaal racen komt natuurlijk ook het betere denkwerk kijken. Het kiezen van het juiste moment om iemand in te halen, zonder hem te raken, in een fractie van een seconde is alleen maar weggelegd voor de betere coureurs onder ons! Digitaal 132 racen is spanning en sensatie ten top!

Alle Digital 132 modellen (uitgezonderd Formule 1) worden geleverd met schitterende xenon verlichting. Hierdoor krijgen de modellen een zeer realistisch uiterlijk als je ermee over de baan rijdt. Ook de achterlichten werken , waardoor het net echt lijkt!

Specificaties:

 • 1 tot 6 rijders tegelijk mogelijk op de baan.
 • Rij op dezelfde baan als je tegenstander en wissel daarna.
 • Digital 132 regelaars met knop om van baan te wisselen.
 • Pitstop maken is mogelijk met optionele pitstop lane.
 • Speciale Digital 132 auto's geschikt voor digitaal racen.
 • Black Box voor Ghost Rider.
 • Veel uitbreidingsmogelijkheden zoals een pitstop-lane en digitale rondeteller.

Wat houden diverse baan accessoires in?

De blackbox is het zenuwcentrum van de baan. Hierop worden de regelaars aangesloten en deze kan een echte race simuleren met echte pitstops.

De pitstop is als accessoire verkrijgbaar. Hierdoor moeten de auto's echt gaan tanken en verbruiken dus ook benzine.

Aan de onderkant van de auto's heb je toegang tot een dipswitch. Deze bevat vier schakelaartjes. Door de schakelaartjes in bepaalde standen te zetten reageert de auto exclusief op een bepaalde regelaar. Ook is het mogelijk de auto te programmeren zodat deze zelfstandig rond kan racen. Direct boven de dipswitch zit het ledje dat aan de wissel "vertelt" dat de auto wil afslaan. Dit ledje licht op als de knop op de regelaar wordt ingedrukt.

De regelaar die gebruikt wordt binnen het Digital 132 systeem lijkt in eerste instantie op een gewone regelaar. Twee zaken vallen echter op die anders zijn. Onder de knop, waarmee je de snelheid regelt, zit aan de voorzijde een een drukknop. Door deze drukknop in te drukken gaat voor jouw auto de eerste volgende wissel open en gaat je auto naar de andere baan. Tevens valt de extra connector op die aan het eind van de kabel zit. Er moet immers geen forse voltage maar uitsluitend nog informatie over de lijn. Een bijkomend voordeel van een digitale regelaar? Deze wordt niet warm!

Per wissel ga je dus van baan 1 naar 2 of van 2 naar 1. Omdat de wissels geen scherpe knik bevatten, kunnen ze met zeer hoge snelheid genomen kunnen worden. Vlak voor de wisseltong bevind zich een fotocel die door de betreffende auto wordt geactiveerd. Door een slim mechanisch trucje wordt de wissel direct weer gesloten zodat je tegenstander niet per ongeluk ook van baan wisselt.

 • Blackbox
 • Pitstop-lane
 • Dipswitch
 • Regelaar
 • Wissels

Digital 124

De Digital 124 van Carrera is de grootste serie uit de hele Carrera familie. Zowel de auto's als ook de racebaan is schaal 1:24. Dit is dan ook de ultieme serie voor iedere raceliefhebber.

Specificaties:

 • Digitaal racen met maximaal 4 raceauto's tegelijktijd op de racebaan.
 • Echt inhalen en razend snel van baan wisselen door eenvoudig op de button van de controller te drukken.
 • De auto's zijn eenvoudig te coderen met de controller.
 • Realistische slidings en driften.
 • De meeste auto's zijn uitgerust met Xenon verlichting en remlichten.


Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten.
Om je beter van dienst te zijn, maakt SPEELGOEDenMODELBOUW.com gebruik van cookies.

SPEELGOEDenMODELBOUW © 2021