Vragen en klachten

Hoe snel krijg ik reactie op een e-mail?

   Antwoord:

“We streven ernaar om je e-mail zo snel mogelijk te behandelen. Meestal ontvang je binnen enkele uren een reactie.”

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

   Antwoord:

“Bij SPEELGOEDenMODELBOUW.com draait alles om tevreden klanten. Mocht je niet tevreden zijn over een product of over onze service, dan kun je je wenden tot onze klantenservice. We streven ernaar om altijd een oplossing te vinden. Je kunt ons zowel via telefoon (lokaal tarief) als via e-mail bereiken. Onze contactgegevens vind je bovenaan en onderaan iedere pagina via de link contact.

Ingediende klachten worden doorgaans binnen enkele uren beantwoord, doch uiterlijk binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door ons binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie van wanneer je een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

Wanneer je ondanks onze inspanningen niet tevreden bent over de afhandeling van je klacht, dan kan je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar wij bij zijn aangesloten.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.


Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten.
Om je beter van dienst te zijn, maakt SPEELGOEDenMODELBOUW.com gebruik van cookies.

SPEELGOEDenMODELBOUW © 2021