BARBIE

Barbie is een pop die gemaakt wordt door de Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel. De eerste barbiepop van Mattel werd uitgebracht in 1959 en wordt ook wel de Barbie Ponytail genoemd.

Ruth Handler, een van de oprichters van Mattel, zag indertijd haar dochter Barbara spelen met papieren aankleedpoppen. Het bracht haar op het idee om een poppen serie te introduceren. De pop kreeg de naam Barbie, vernoemd naar het koosnaampje van de dochter. Barbies mannelijke tegenhanger Ken werd in 1961 op de markt gebracht. En is vernoemd naar Kenneth, de zoon van Ruth Handler.

Heden ten dage zijn er legio Barbie karakters, van prinsessen tot zeemeerminnen en van cup cake baksters tot stewardessen te koop. Maar ook bevat het Barbie assortiment eenhoorns, paarden, honden, huizen en auto’s.

Wanneer je op zoek bent naar een specifiek Barbie item maar dit niet in onze winkel vindt, neem dan gerust contact met ons op. Vermeld in je e-mail om welk model (naam/nummer) het gaat. Wij kunnen nagenoeg het gehele Barbie assortiment leveren.