Over Scalextric


ONTSTAANSGESCHIEDENIS

Algemeen

Ruim 50 jaar geleden ontwikkelde B "Fred" Francis een eenvoudig automodel met een elektromotortje. Dit elektrisch aangedreven autootje diende als basis voor de huidige slotracebaan. Eigenlijk is dit concept in de loop der jaren nauwelijks veranderd. De Engelse fabrikant Fred's Company, Minimodels LTD, maakte doordacht en prachtig mechanisch speelgoed, dat aanvankelijk aangedreven werd door opwindmotortjes. Na verloop van tijd ontstonden de eerste raceauto's met elektromotors onder de naam "Scalextric". Meer dan 50 jaar later is Scalextric uitgegroeid tot een wereldmerk en staat zij nog steeds bekend als de uitvinder van het slotracen!

Geschiedenis

Scalextric is de fabrikant met de langste geschiedenis in de slotrace wereld. In 1947 werd Minimodels Limited opgericht in Mill Hill Engeland. Dit bedrijf produceerde modelauto's. In 1952 lanceerde Minimodels Limited de Scalex modelserie. De autootjes van de Scalex serie werden voortbewogen door een mechanisme in de auto. Door een opwindmotortje was het mogelijk om de auto ui tzichzelf te laten rijden. Na een half jaar werd het opwindmotortje vervangen door een elektromotor. Dit nieuwe systeem werd een groot succes. Het systeem werd Scalextric genoemd, afgeleid van het woord Scalex en Elektriciteit. De fabriek in Mill Hill werd te klein door het succes en Minimodels verhuisde naar Havant in Hampshire.

 
Tekening werking oorspronkelijk Scalextric auto met elektromotortje  Foto van testafdeling in Scalextric fabriek in de jaren 50 Scalextric reklame uit jaren 50  

De oprichter van Minimodels, Fred Frances, zag in 1957 op de Londonse speelgoedbeurs Harrogate een racebaan van de firma VIP. Het VIP Race systeem bestond uit een metalen baan met 2 sleuven. Minimodels gebruikte het idee van het VIP systeem, maar paste dat op hun eigen manier toe. Er werd een rubberen baan gemaakt met twee groeven.

Begin jaren 60 werden de metalen modellen vervangen door goedkopere kunststof modellen. In 1963 werden ook de rubberen baandelen vervangen door kunststof. Deze eerste kunststof baandelen worden momenteel nog steeds gebruikt door vele racers. Dit zijn de "Classic" baandelen. Scalextric bracht verschillende modellen op de markt zoals de Maserati 250F GP, Ferrari GP, Bentley 4.5 en de Aston Martin GT.

 
Vroege metalen Scalextric exemplaren van 'sigaar' racewagens Scalextric raceauto's op baan uit de jaren 60 Ook de Beatles genoten van Scalextric  

Scalextric bracht in 1967 een schaal 1 op 24 baan en auto's uit. De baan bestond uit 3 slots en slechts twee verschillende bochten. Dit systeem is nooit een succes geweest voor Scalextric. Vanwege de hoge productiekosten is Scalextric met dit systeem gestopt in 1970.

Een ander systeem dat nooit van de grond is gekomen is het zogenaamde "You Steer" systeem. Dit systeem werd in 1970 geïntroduceerd. Met dit systeem was het mogelijk om te sturen door een wiel op de controller. Scalextric heeft in totaal 5 auto's gemaakt voor dit systeem. In 1972 zijn ze gestopt met de productie van dit systeem.

 
Collectie Scalextric auto's uit de geflopte serie You Steer uit de jaren 70 en 80.  Scalextric General Lee uit de populaire tv-serie The Dukes of Hazzard. Reclame uit de jaren 80. Wie wilde als kind zoiets niet hebben?  

De Hornby groep redde Scalextric van de ondergang in de jaren tachtig. De tachtiger en negentiger jaren waren bijzonder zwaar voor Scalextric. Enkele concurrenten, zoals Fleischmann en Märklin konden hun hoofd niet boven water houden stopten met de productie van slotcars. Eind jaren negentig werd slotracen opnieuw populair.

Na meer dan 40 jaar kondigde Scalextric begin 2002 een nieuw systeem voor baandelen aan, het Sport systeem. Het oude systeem genaamd "Classic" is met behulp van een speciale overgang nog steeds te gebruiken. Het Sport systeem is gemaakt van polyethyleen dat als voordeel biedt dat de baan vlakker blijft en niet gaat bobbelen. Scalextric staat er om bekend dat het baanoppervlak gladder en smaller is dan dat van de concurrentie. Deze gladde baan geeft als voordeel dat je lekker kunt driften in de bochten.

In 2009 presenteert James May (o.a. bekend als één van de drie presentators van Top Gear) een tv-serie over speelgoed. In deze serie "James May's Toy Stories" probeert James May de langste Scalextric-racebaan te bouwen, meer dan 5 km lang, op de locatie van het oude Brookelands circuit.  Een link naar dit vermakelijke tv-programma vind je hieronder bij links.

   
James May op Brooklands circuit      

LINKS

 
Officiële Scalextric website (Engels) Slottrack.com, forum over slotracen (Nederlands)
Slotracen, startpagina met veel links naar informatie over slotracebanen (Nederlands) Racebaan.com, website met veel informatie over o.a. merkkeuze en reviews (Nederlands)
Interessant artikel over racebaan merk kiezen (Engels) Auslot.com, Australisch forum met veel informatie over o.a. Scalextric (Engels)
James May's Toy Stories - Scalextric Scalextric reclame uit de jaren 80
How it's made Scalextric, National Geographic tv-programma The Official Scalextric Channel op YouTube

 


    Terug naar het Scalextric assortiment


Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten.
Om je beter van dienst te zijn, maakt SPEELGOEDenMODELBOUW.com gebruik van cookies.

SPEELGOEDenMODELBOUW © 2021