SCX informatie

Hier vind je diverse leuke en interessante SCX informatie. Waar komt SCX vandaan en wat is de geschiedenis van SCX? Weet je ook een interessante of leuke link over SCX? Geef deze dan aan ons door en je krijgt 5% korting op je aankoop! *

 


 

INLEIDING SCX

SCX wordt gerekend tot één van de meest ervaren racebaanmakers. SCX staat bekend voor zowel beginners als gevorderden kwalitatief goede racebanen, auto’s en accessoires te maken. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen terecht bij SCX voor een complete racebaanset die gemakkelijk in gebruik is. SCX gebruikt een nieuw, elektrisch systeem dat vooral gericht is op liefhebbers die nog geen racebaan bezitten. SCX wordt in Spanje verkocht onder de naam Scalextric en is daar zeer populair. Vanwege de brede markt die SCX aanspreekt, is het bedrijf inmiddels ook in de rest van de wereld steeds populairder aan het worden.

 

GESCHIEDENIS VAN SCX

SCX ontstond in 1962 in Spanje. In dat jaar tekende het Engels bedrijf Lines Bros Ltd, eigenaar van het merk Scalextric, een contract met het Spaanse bedrijf Exin. Dit Spaanse bedrijf zou zich gaan richten op de verkoop van de Scalextric producten in Spanje en Portugal. Aanvankelijk behelsde de productie in Spanje alle producten behalve de auto's. Na enige tijd werden er ook auto's gefabriceerd in Spanje. Exin ging zelfs verder en maakte al snel hun eigen lijn van modellen, zoals de beroemde Seat 600 in 1966.

 

   
Oorspronkelijke logo SCX   SCX Seat 600 (1966)  

 

In 1971 werd de Scalextric productie lijn van Lines Bros Ltd, als gevolg van de financiële problemen, verkocht aan Dunbee, Chombex en Marx. Exin ging als dochteronderneming van Scalextric door met het verkopen van hun producten in Spanje. Beetje bij beetje kreeg Exin hierbij steeds meer onafhankelijkheid ten opzichte van het moederbedrijf. Op een gegeven moment werd er bij Scalextric besloten om zich meer te focussen op kwantiteit. Dit ging helaas ten koste van de kwaliteit. Bij ging men zich juist steeds meer op kwaliteit richten. Mede hierdoor braken de gouden jaren aan van het Spaanse Scalextric. Ieder kind in Spanje wilde er een hebben...

 

   
SCX Porsche 935 Foltene SCX Formula Indy Mobil    

 

In 1980 werd Scalextric weer verkocht, dit keer aan Hornby Hobbies. Op het eerste gezicht leek het alsof Exin geen financiële problemen had. Het twintig jarige bestaan twintig jaar werd in Spanje gevierd met een grote marketingcampagne. Maar al snel begonnen de eerste problemen zich te openbaren. Exin begon met het sluiten van de lijn van Madelman. Een speelgoedserie vergelijkbaar met de GI Joe speelgoedfiguren. In een poging om het tij te keren werd er nog meer geïnvesteerd in de kwaliteit. Helaas mocht het niet baten, de concurrentie van computers en video-consoles werd een steeds groter probleem.

 

   
Logo Hornby SCX Classic Rally Event    

 

In 1993 werd de racebaan productielijn verkocht aan Tyco. Na jarenlang slecht beheer door deze multinational (de kwaliteit verminderde en de productie werd overgebracht naar China ), verwisselde SCX in 1998 opnieuw van eigenaar. De nieuwe eigenaar TecniToys behield de productie in China, maar bracht de ontwerpafdelingen terug naar Spanje. Dit had een positief effect op zowel de kwaliteit als de technologische innovaties. Als gevolg hiervan is SCX nu één van de leiders in de markt van slotracebanen.

 


 

SCX LINKS

 
Officiële SCX website (Engels)    
Racebaaninfo blog spot, website met allerlei racebaan nieuwtjes (Nederlands) Racebaan.com, website met veel informatie over o.a. merkkeuze en reviews (Nederlands)
Interessant artikel over racebaan merk kiezen (Engels) Auslot.com, Australisch forum met veel informatie over o.a. SCX (Engels)
YouTube kanaal met SCX Off Road productvideo YouTube kanaal met SCX Tunig Series productvideo
       

 

   Terug naar het SCX assortiment

* Alleen een link die naar het oordeel van SPEELGOEDenMODELBOUW.com grappig en/of informatief is, wordt beloond met 5% korting. Elke klant kan per merk één keer 5% korting ontvangen.


Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten.
Om je beter van dienst te zijn, maakt SPEELGOEDenMODELBOUW.com gebruik van cookies.

SPEELGOEDenMODELBOUW © 2021